Woman in the Dunes

"Suna No Onna"

Een schoolleraar is op een ééndaagse expeditie in de duinen om er insecten te verzamelen, in de hoop een nieuwe keversoort te ontdekken en zo zijn naam in de boeken te vereeuwigen.

Wanneer hij echter de laatste bus naar Tokyo mist, raden de lokale dorpelingen hem aan om er te overnachten. De leraar daalt met een touwladder af in een zandkuil, waar een weduwe woont. De volgende ochtend ontdekt hij dat de touwladder er niet is, en dat de dorpelingen hem in een val hebben gelokt.

Wat volgt, is een wonderlijk geregisseerde uiteenzetting van het leven in de kuil, en de relatie tussen de vrouw, de man en het zand. Een avant-garde meesterwerk, met een beklijvende soundtrack van Toru Takemitsu, gebaseerd op het boek van Kobo Abe. De samenwerking tussen Toru, Kobu en Hiroshi laat de kijker verweesd achter met een paar existentialistische vraagstukken. Een ware art-house film, waarvan de essentie op verschillende wijzen kan worden geïnterpreteerd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

Woman in the Dunes

Geschreven door: RobertoMaxipack
Ingezonden op: 2013-08-25
Regiseur: Hiroshi Teshigahara
Acteurs: Eiji Okada, Kyoko Kishida
Tijdsduur: 147 min
Jaartal: 1964
Rapportcijfer: 8

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!