Chungking Express

Er is hier reeds geschreven over de film Chungking Express (CKE). Om die reden bespaar ik jullie het plot en de achtergrondinformatie. Om een lang verhaal kort te maken: CKE vind ik een magistrale film waarbij men een emotionele achtbaanrit maakt door de levendige cinematografie en de soundtrack. Liefhebbers van In The Mood For Love en 2046 zouden wellicht over het ´´grauwe´´ aspect klagen; maar die films zijn met een totaal andere benadering gemaakt .

In tegenstelling tot die films is CKE minder 'smooth', denk aan trage camera-effecten bij achtervolgingen waardoor je weinig meekrijgt en eigenlijk op je af laat komen wat er in die chaos precies gebeurd. De hypnotiserende soundtrack past daar helemaal bij.

CKE bestaat uit twee verhalen die, zoals je van WKW gewend mag zijn, over de (onbereikbare) liefde gaan. Het eerste gedeelte is wat triester dan de hoopvolle, optimistische tweede helft waarbij Faye Wong een schitterende rol speelt en een uniek personage neerzet. Ook ben ik dol op de fotografie van Doyle met zijn prachtige reflecties en de focus op objecten in de omgeving bij scènes. Zelden zo energiek gezien maar ook plots dromerige slow motion beelden. De Chinese versie van 'Dreams' (Cranberries) gezongen door Wong zelf past helemaal in de geweldige sfeer en ook 'California Dreaming' zal je in combinatie met de zoete maar toch prachtig melancholische beelden ervoor zorgen dat je helemaal 'in the mood for love' bent voor de komende dagen.  

Kei Long C.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

Bekijk ook deze reviews

Chungking Express

Geschreven door: KeilongC
Ingezonden op: 2012-01-10
Regiseur: Wong Kar Wai
Acteurs: Brigitte Lin, Tony Leung Chiu Wai en Faye Wong
Tijdsduur: 97 minuten
Jaartal: 1994
Rapportcijfer: 9

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!