Baise-Moi

Baise-Moi gaf me een bijzonder oncomfortabel gevoel. Bij momenten voelde ik me zelf benauwd en kil. Niet zozeer gechoqueerd, maar de stijl van deze film gaf de doorslag. Baise-Moi is zomaar even de meest lelijke film ooit, en vreemd genoeg weet dit soms aan te sluiten bij de thematiek.

Na een dik kwartier wou ik het haast afzetten, zo slecht start hij. Na de ontmoeting begon ik het er wel in te zien: een realistische vormgeving van seks, seksueel geweld en criminaliteit. Laat ons zeggen dat vooral dat laatste nergens op sloeg. Mensen zonder reden op straat doorschieten, waar halen de makers het vandaan. Op basis van de porno, wat trouwens vreselijk lelijk was, vond ik de vormgeving op één of andere manier wel realistisch. NarcissusBladsp. legt het goed uit.

Jammer genoeg is deze film helemaal niet vakkundig, zelfs amateurisch gemaakt. Het camerawerk, de belichting, de slechte beeldkwaliteit en eigenlijk cinematografie in zijn geheel komt erg low-budget en slecht over. Zo slecht, dat je er niet over heen kan kijken. Ook het acteerwerk behoorlijk ondermaats, net als het verhaal, tenminste in hoeverre je dit een verhaal kan noemen.rnrnTevens mist deze slechte film, dat hun potentieel verkracht heeft, een doel. Wat het nu is, is doelloos ongemakkelijk seks en geweld op het scherm tonen. Wellicht controversieel proberen te zijn en te choqueren, en daar stopt het precies ook. Soms denk ik dat de vrouwelijke makers ook niet meer willen doen dan dat, makkelijk proberen scoren. Ook maar geen enkele vorm van boodschap, laat staan een filosofisch citaat zit in de film verworven. Resultaat is helaas een klein misbaksel.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

Baise-Moi

Geschreven door: JDSsmetje
Ingezonden op: 2012-01-08
Regiseur: Virginie Despentes
Acteurs: RaffaŽla Anderson, Karen Lancaume en Delphine MacCarty
Tijdsduur: 77 minuten
Jaartal: 2000
Rapportcijfer: 3

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!