Tree of Life, The

Toon één boom, toon er twee, maar geen vijftig aub.rnrnEn dat Malick dat wél ging doen, blijkt al bevestigd te worden in het eerste halfuur van de film. Veel mooie beelden, maar dit bleek haast een natuurdocumentaire over het ontstaan van de aarde te worden. Opvallend trouwens dat bijna elke plant die in de film komt aangeraakt moet worden. Sowieso was ik die hele filosofische, symbolische & artiesteke saus die erover gegoten is na een tijdje al beu.

Je moet dan ook redelijk wat geduld hebben eer het plot komt. Eindelijk wordt het wat interessanter. Het personage van Brad Pitt wordt goed uitgediept, en het is ook best boeiend hoe de kleine Jack en zijn vrouw daarmee omgaat. Natuurlijk gaat dat wel gepaard met de nodige filosofische en moralische elementen die door middel van een fluisterend stemmetje nogal onsubtiel in je gezicht geduwd worden. Maar goed, we krijgen hier en daar nog eens een dialoog, er wordt goed geacteerd en het camerawerk is bijzonder goed.

Wél zeer storend vond ik de soundtrack. Niets tegen klassieke muziek, maar hier lijkt het wel alsof er een orkest naar de film zat te kijken en naargelang de gemoedstand begon te spelen. Veel te veel werd ie ook toegepast, ik kreeg er haast hoofdpijn van.

Beetje ontgoocheld

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

Tree of Life, The

Geschreven door: JDSsmetje
Ingezonden op: 2012-01-08
Regiseur: Terrence Malick
Acteurs: Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain
Tijdsduur: 139 minuten
Jaartal: 2011
Rapportcijfer: 5

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!