Moon

Een man werkt alleen op de maan vergezelt door zijn computer. Hij is bezig met energiewinning voor de aarde. Nog een paar weken en dan mag hij terug naar huis, totdat hij het gevoel krijgt dat hij niet alleen is op zijn ruimteschip. Vanaf dat moment neemt de film een bizarre wending...

Je leest het misschien al, Moon is een science fiction verhaal. Bij deze term denk ik direct aan Star Wars en dat soort films waardoor ik lange tijd geen zin had om deze op te zetten... maar Moon heeft wel wat verrassendst wat het zeker de moeite waard maakt om deze film te kijken, ook al hou je minder van ruimteschepen en dergelijke.

De hoofdrol wordt gespeeld door Sam Rockwell, en aangezien hij één van de weinige personen is die je in deze film ziet, kun je wel zeggen dat hij een topprestatie heeft geleverd. Ik wil er niet te veel over uitleggen maar hij zorgt ervoor dat je goed kan meeleven met de arme man die al drie jaar alleen met een computer op de maan zit.
De stem van de computer, GERTY, wordt ingesproken door Kevin Spacey. Tja, wat kan je daarover zeggen, hij maakt er een sympathieke computer van in ieder geval, wat ondersteund wordt door de smiley-post-its.

Moon is gemaakt met een (voor deze tijden) relatief klein budget, en de meeste special effects hebben ze op een old-school manier gemaakt wat de film een sympathiek karakter geeft.

Maar wat de film écht goed maakt is het verhaal; die zit naar mijn mening erg goed in elkaar waardoor de film je echt mee neemt in wat Sam Bell mee maakt. De opbouw is goed gedaan, met veel aandacht voor detail zoals de kostuums, de mooie muziek, en de omgeving waarin Sam zich begeeft. Dit alles bij elkaar, plus het goede acteerspel, maakt Moon voor mij absoluut een goede en leuke film.

Moon is voor mij typisch zo’n film die veels te lang op stapel heeft gelegen, maar waarvan ik nu erg blij verrast ben dat ik hem toch heb gekeken.

 

Let op! De trailer bevat (zoals veels te vaak) spoilers!!!

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

Bekijk ook deze reviews

DVD kopen

De aanbiedingen bij bol.com met "Moon" in de titel:

Moon

Sword In The Moon

€5.99
Direct kopen

Moon

Claire Of The Moon

€11.99
Direct kopen

Moon

Moonlight Mile

€7.99
Direct kopen

Moon

Moonfleet

€9.99
Direct kopen

Moon

Bloody Moon

€9.99
Direct kopen

Moon

Geschreven door: Jenny C.
Ingezonden op: 2011-12-16
Regiseur: Duncan Jones
Acteurs: Sam Rockwell, Kevin Spacey
Tijdsduur: 97 min.
Jaartal: 2009
Rapportcijfer: 7

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!