Les Amants du pont neuf

Les amants du Pont-Neuf is allesbehalve een zoetsappig liefdesverhaal, zoals de hoes en de Engelse titel je wellicht doet geloven.

Wat is het dan wel? Het is een fantastische verfilming van de rauwe (on)werkelijkheid van het zwerversbestaan. Wat ik werkelijk fantastisch vind zijn de onderlinge relaties tussen de diverse personen, waarin bijvoorbeeld op een gegeven moment de hidden agenda van de 'oude zwerver' kort maar krachtig in beeld wordt gebracht. Dat is denk ik ook de kracht van deze film; het lijkt zo'n simpel verhaal maar er spelen zoveel zaken mee, het acteerwerk is fantastisch, het verhaal geeft een ongenuanceerde kijk in het harde leven van het zwerversbestaan en speelt zich af op de Pont Neuf, de oudste brug van Parijs. Dat levert een erg confronterende en oncomfortabele sfeer op met werkelijk mooie beelden.

De hoofdrolspelers, een jonge man en vrouw, hebben elk hun eigen verhaal en zijn vooral veel met zichzelf bezig ondanks dat er iets van een relatie opbloeit. 

Les amants du Pont-Neuf is geen makkelijke kost, althans dat vond ik niet. Ik heb er wel heel erg van genoten en raad je zeker aan deze film te gaan kijken, absoluut een film die je gezien moet hebben. Een echte Arthouse-film wat mij betreft. Veel plezier!

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

Bekijk ook deze reviews

Les Amants du pont neuf

Geschreven door: Maikel
Ingezonden op: 2011-09-21
Regiseur: Leos Carax
Acteurs: Juliette Binoche, Denis Lavant en Daniel Buain
Tijdsduur: 2H05
Jaartal: 1991
Rapportcijfer: 9

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!