Rockers

Leroy 'Horsemouth' Wallace steekt al zijn geld in een motor om zijn platenhandel wat beter op gang te krijgen. Omdat hij ook een getalenteerd drummer is, word hij door Jacob Miller gevraagd om mee te doen aan wat optredens in een luxe hotel net buiten de stad. Horsemouth gaat daarop in en wanneer hij daar voor het eerst komt, word hij verliefd op de dochter van de baas, die 'Sunshine' genoemd word. Wat later word tijdens een feestje zijn motor gestolen. Sunshine ontdekt dat een louche handelaar waarmee haar vader werkt de motor heeft en speelt de informatie door aan Horsemouth. Horsemouth moet alles op alles zetten om zijn motor weer terug te krijgen.


Rockers zal voor veel mensen een nietszeggende titel zijn. De film is nooit echt bekend geworden, maar heeft onder de reggae liefhebbers inmiddels een behoorlijke cultstatus opgebouwd.


Dat Jamaica weinig hoogstaande films heeft afgeleverd kan wel als een feit beschouwd worden en Rockers is cinematografisch gezien ook niet bepaald een hoogstaand werkje.De acteerprestaties zijn niet bepaald goed te noemen. Ze doen allemaal hun best, maar juist hierdoor gaat het hier en daar een beetje te ver en word het acteren al gauw over-the-top.
Over het verhaal is ook niet bepaald diepgaand nagedacht. Sterker nog, ik denk dat dit tot één van de meest simpele filmverhalen behoord die ik ooit gezien heb. 


Jullie denken nu waarschijnlijk: waarom geeft hij na al die negativiteit toch een ruime voldoende voor deze film?Dit komt door de heerlijke sfeer in de film. We krijgen echt een beetje een beeld van de manier waarop ze in die tijd leefden en dat is gewoon prachtig om te zien. Ook komt in deze film het verschil tussen de wat armere reggae musici (zoals Horsemouth toendertijd zelf was) en de wat rijkere reggae musici (zoals de bandleden van Inner Circle) goed naar voren. Hierdoor blijft de film toch interessant.


Daarnaast zorgt de aanwezigheid van vele reggae musici ervoor dat dit voor de reggae liefhebbers onder ons een feest van herkenning is. We krijgen namelijk niet alleen de legendarische reggae drummer Horsemouth te zien, maar ook nog eens Jacob Miller (en de rest van Inner Circle in één scene), Gregory Isaacs, Jamaicaanse saxofonist Richard "Dirty Harry" Hall, Winston "Burning Spear" Rodney, Robbie Shakespeare (van het legendarische reggae duo "Sly & Robbie"), Lester "Dillinger" Bullocks en Big Youth. Een leuke verzameling cameo's voor de reggae liefhebbers.
Een ander groot pluspunt van deze film is de soundtrack. Uiteraard bestaat de soundtrack puur uit reggae en dat past nou juist geweldig bij deze film.

Daarnaast worden we getrakteerd op live optredens van Inner Circle en Gregory Isaacs die voor leuke afwisselingen zorgen met het hoofdverhaal.
Mensen die een goeie film willen zien kunnen deze beter links laten liggen, maar voor reggae liefhebbers of geïnteresseerden is deze film zeker de moeite waard.

Peace be with Jah!

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

Rockers

Geschreven door: Richard1991
Ingezonden op: 2011-07-14
Regiseur: Ted Bafaloukos
Acteurs: Leroy Wallace, Jacob Miller & Winston Rodney
Tijdsduur: 100 minuten
Jaartal: 1978
Rapportcijfer: 7

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!