Metropia

Metropia is een animatiefilm en gaat in het kort over een man die een opzienbarende ontdekking doet en daar op z'n heel eigen manier mee omgaat.
De hoofdrolspeler, Roger, is een man van middelbare leeftijd vastgeroest is een patroon, maar tegelijkertijd bij toeval anders is dan andere mensen. Het verhaal speelt in de toekomst in een wereld waar de commercie alles bepaald.

Het verhaal is qua verhaallijn soms wat zwak en 'hard to believe', en de hoofdpersoon is soms wel erg naïef te noemen, maar de nogal deprimerende wereld waar het zich allemaal afspeelt is mooi opgezet en de sfeer wordt in enkele scenes, in de meeste animatie een erg onderbelicht aspect, erg mooi uitgebeeld.

De manier waarop de animatie gemaakt is geeft een manier van betrokkenheid die ik niet goed kan uitleggen, het is aan de ene kant een statisch poppetjes-schuiven zoals southpark, maar met een nuance en detail in gezicht, handen en soms ook beweging, die het toch natuurlijk laat 'aanvoelen'
Verder worden de diverse situaties waarin de hoofdpersoon verzeild raakt herkenbaar uitgewerkt

Vooral een film die vernieuwend is op het gebied van animatietechniek en beeld en wat minder op de verhaallijn en het script

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

Metropia

Geschreven door: Maikel
Ingezonden op: 2011-07-04
Regiseur: Tarik Saleh
Acteurs: Vincent Gallo, Juliette Lewis en Udo Kier
Tijdsduur: 86 min
Jaartal: 2009
Rapportcijfer: 7

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!