Brødre

Michael (Ulrich Thomsen) heeft een goed leven. Hij heeft een prachtige vrouw (Connie Nielsen) en twee kinderen. Daarnaast is hij een succesvolle beroepsmilitair. Alles gaat goed, totdat hij naar Afghanistan moet en zijn broer Jannik (Nikolaj Lie Kaas) uit de gevangenis komt. Michael word door de Taliban gevangen genomen en zijn vrouw denkt dat hij dood is. Jannik weet de plek van zijn broer in te nemen en net wanneer alles weer een beetje normaal is, keert de zwaar getraumatiseerde Michael terug. De spanningen lopen op, vooral wanneer Michael achter de relatie van zijn broer en zijn vrouw komt...

Brødre (Brothers) is een film van de regisseuse Susanne Bier. Deze regisseuse heeft al heel wat drama's op haar naam staan. Haar eerste film komt alweer uit 1991, maar ze werd pas echt bekend door de films Brødre, Efter Brylluppet (After the Wedding) en Things We Lost in the Fire.

Brødre is een sterk drama. Het verhaal is niet bijster origineel, er zijn namelijk heel wat meer films met soortgelijke verhalen, maar de uitwerking van deze film is gewoon erg goed. De beginscene is gelijk al erg sfeervol en eigenlijk zet dit zich over het grootste gedeelte van de film wel door.

Ongeveer in het midden van de film krijgen we wat rauw geweld van de Taliban te zien. Dit is wel een essentieel gedeelte om later in de film de verkniptheid van Michael's ziel te begrijpen, maar deze scenes vallen eigenlijk door hun rauwheid nogal uit de toon. Voor de rest is het namelijk een sfeervol familiedrama, dus deze scenes voelden gelijk nogal zwaar aan ten opzichte van de rest van de film.

Voor de rest is er weinig slechts op deze film aan te merken. De opbouw van het verhaal zit goed in elkaar. De acteurs en actrices brengen hun rollen overtuigend over en qua audio en visualiteit zit de film ook gewoon goed in elkaar.

Deze film is wel voor een bepaald publiek bedoelt, mensen die drama's niks vinden zullen deze film niet kunnen waarderen. Een filmkijker met een brede smaak of een filmkijker die een voorkeur heeft voor drama zal deze film zeker waarderen.

Reacties

  • 07-04-11 21:50 - Richard1991: Vandaag is Haevnen (In a Better World) van de regisseuse in een aantal bioscopen uitgekomen, helaas draait hij (nog) niet in het filmhuis in Leeuwarden. Ik zal binnenkort eens gaan vragen of ze hem in de planning hebben staan, want ik wil hem wel graag zien. Ulrich Thomsen speelt hier trouwens ook weer in mee. Ik ben zeer benieuwd.
  • 05-04-11 23:16 - Jenny C.: In ieder geval leuke acteurs, deze spreekt me meer aan dan de remake, ben benieuwd!

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

Brødre

Geschreven door: Richard1991
Ingezonden op: 2011-04-02
Regiseur: Susanne Bier
Acteurs: Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas & Connie Nielsen
Tijdsduur: 117 minuten
Jaartal: 2004
Rapportcijfer: 7

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!