True Grit

Toen True Grit werd aangekondigd als de nieuwe film van de Coen brothers was ik enthousiast. Vooral het feit dat het een western werd sprak me wel aan en ik had dan ook hoge verwachtingen, met name omdat Jeff Bridges een belangrijke rol zou spelen in deze film.

True Grit speelt zich af in het wilde westen en gaat over een meisje, Mattie Ross (Steinfeld), die de dood van haar vader wilt wreken. Om deze missie te kunnen voltooien roept zij de hulp in van U.S. Marshal Rooster Cogburn (Bridges). Dit blijkt helaas niet de held waarop zij heeft gehoopt en de wraakactie loopt anders dan verwacht, al helemaal wanneer de andere sheriff LaBoeuf een helpende hand biedt en de koppige Mattie zelf besluit mee te gaan.

Bij de heren Coen verwacht ik toch wel een film met humor, bizarre en symbolische scènes en goed gekozen acteurs. Dat alles zit op zich wel in True Grit, alleen had het voor mij niet dat beetje extra wat ik wel had verwacht... Het is een western, met een typisch western-verhaal (het is dan ook een remake van True Grit 1969), met goede acteurs en gevatte humor. Maar meer dan dat vond ik het eigenlijk niet.

Jeff Bridges speelt een sterke rol van een dronkelap die overal lak aan heeft. Matt Damon is verassend als de tuttige en gladde LaBoeuf. En Hailee Steinfeld geeft ondanks haar jonge leeftijd een goede vertolking van de koppige en stoere Mattie Ross.

De omgeving is typisch western met zand, paarden, ratelslangen en cowboys. De mooie kostuums passen hier goed bij. Wat dat betreft bevat de film toch alle ingrediënten voor een succes.

Misschien had ik te hoge verwachtingen...moet ik de film een paar keer kijken om hem echt te kunnen waarderen (zoals ik bij alle Coen films heb)...of moet ik het origineel kijken... Of moet ik mijn kennis over western films opkrikken... 

Al met al vond ik het een leuke film die me een gezellige avond heeft bezorgd. Maar ik was niet overdonderd van de kwaliteit. Gewoon een prima film waar je om kunt lachen en redelijk onbezorgd naar kan kijken, maar niks bijzonder speciaals wat mij betreft.

 

 

Reacties

  • 07-09-11 08:49 - Maikel: Ik vond m ook wat tegenvallen, wel vermakelijk voor een gedeelte van een avond films
  • 23-03-11 18:47 - Richard1991: De remake van de western klassieker uit 1969 (met western veteraan John Wayne). Ik heb er helaas in de periode dat hij in de bioscoop draaide geen tijd voor gehad om hem te bekijken, dus dat word wachten op de dvd/blu-ray release. Hij staat in ieder geval hoog op mijn must-see lijst van dit jaar.

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

Bekijk ook deze reviews

  • True Grit geschreven door rubenhordijk Gastreview
True Grit

Geschreven door: Jenny C.
Ingezonden op: 2011-03-23
Regiseur: Joel en Ethan Coen
Acteurs: Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon
Tijdsduur: 110 min.
Jaartal: 2010
Rapportcijfer: 7

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!