127 Hours

Aron Ralston (James Franco) gaat voor een paar dagen een avontuurlijke tocht door de bergen maken. Hij heeft aan niemand vertelt waar hij naartoe gaat, zodat hij eens lekker alleen kan zijn. Tijdens zijn tocht komt zijn arm onder een steen terecht. Met niemand in de buurt en water dat opraakt ziet Aron zijn leven wegtikken.

Danny Boyle is onder de (arthouse)filmliefhebbers een bekende naam. Hij regisseerde eerder al de bekende films Trainspotting, 28 Days Later en Slumdog Millionaire.

Met 127 Hours verfilmde de regisseur het waargebeurde verhaal van klimmer Aron Ralston, die echt 127 uur met zijn arm vast heeft gezeten.

James Franco mocht de beste man spelen en ook al is het wel duidelijk dat de schrijver zijn eigen draai aan het personage heeft gegeven, weet James Franco toch op een leuke manier een realistisch personage neer te zetten.

Danny Boyle weet een goed beeld te geven van wat er bij iemand die zoiets meemaakt door het hoofd moet gaan. Ook maakt hij de kijker duidelijk hoe belangrijk het is om in contact te blijven met mensen en altijd goed te communiceren.

De film weet het verschrikkelijke van deze gebeurtenis goed naar voren te brengen, zonder al te heftig of te dramatisch te worden.
Wederom een sterke film van Danny Boyle.

Reacties

  • 03-05-11 09:19 - ToTalTim: Inderdaad; al is de film wel erg 'gehyped', in ieder geval in mijn directe omgeving, waardoor ik misschien nét wat meer had verwacht....
  • 02-05-11 22:12 - Maikel: Ondanks de minimale opzet ontzettend knap in elkaar gezet, ik heb ervan genoten.

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

127 Hours

Geschreven door: Richard1991
Ingezonden op: 2011-03-20
Regiseur: Danny Boyle
Acteurs: James Franco, Amber Tamblyn & Kate Mara
Tijdsduur: 94 minuten
Jaartal: 2010
Rapportcijfer: 7

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!