Un Homme Qui Crie

In Tsjaad ontmoeten we Adam. Adam is een voormalig zwemkampioen. Inmiddels is hij in de 60, maar hij is nog steeds werkzaam bij een zwembad. Het hotel waar het zwembad bij hoort wordt echter overgenomen en Adam word vervangen door zijn zoon Abdel. Hierdoor lopen de spanningen tussen vader en zoon hoog op. Het land is ook in oorlog en de bewoners moeten een bijdrage leveren in de vorm van geld of mankrachten. Adam heeft alleen geen geld, maar hij heeft wel zijn zoon...

Un Homme Qui Crie (A Screaming Man) is een drama van de regisseur van Abouna en Daratt, redelijk bekend onder de Arthouse liefhebbers. Un Homme Qui Crie was en is nog te zien in verschillende filmhuizen in het land.

De acteerprestaties zijn best goed. De spanningen tussen de zoon en de vader komen goed naar boven. Ik heb alleen het idee dat er wat meer uit het script gehaald had mogen worden.

Er is namelijk niks terug te zien van de 'schreeuwende man' en ik heb het idee dat de spanningen tussen de vader en de zoon nog beter naar voren hadden kunnen komen.

Naast de spanningen tussen de vader en de zoon is er ook nog een oorlog gaande in het land. De regisseur probeert hiermee de onderliggende druk nog meer naar boven te brengen, maar helaas komt dit niet goed over.

Ik moet wel mijn petje afnemen voor het gebruik van de camera, want vanwege de sterke camerastanden zijn er best wel wat sfeervolle shots en scenes.

Un Homme Qui Crie weet niet helemaal de verwachtingen waar te maken, maar weet toch goed overeind te blijven. Geen topfilm, maar ook zeker geen verspilling van tijd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

DVD kopen

De aanbiedingen bij bol.com met "Un Homme Qui Crie" in de titel:

Un Homme Qui Crie

Un Homme Qui Crie

€17.99
Direct kopen

Un Homme Qui Crie

Geschreven door: Richard1991
Ingezonden op: 2011-03-20
Regiseur: Mahamat-Saleh Haroun
Acteurs: Emile Abossolo M'bo, Youssouf Djaoro & Dioucounda Koma
Tijdsduur: 92 minuten
Jaartal: 2010
Rapportcijfer: 6

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!