Lost Highway

David Lynch, de meester van surrealistische en Amerikaanse cinema maakt met Lost Highway weer een geniale film waarin naast surrealisme, ook seks, gewelddadigheid en zwarte humor verworven zit. Zowel cinematografische als verhaaltechnische perfectie, zoals we van de door critici geprezen regisseur gewent zijn.

De centrale figuur in deze hallucinante film is Fred Madison (Bill Pullman), een saxofonist wiens huwelijk met Renee Madison (Patricia Arquette) bol staat van onuitgesproken spanningen. Die lopen nog hoger op wanneer ze anonieme videocassettes op hun stoep vinden, iets of iemand begluurt het huis en de bewoners. Op een van die cassettes zien we hoe Fred zijn vrouw vermoordt, ter dood wordt veroordeeld en in de dodencel terechtkomt...

Aan Lost Highway valt niets te begrijpen, juist omdat deze film niet bedoeld is om te begrijpen maar om te puzzelen aan een puzzel dat nooit voltooid of enkel een interpretatie zal zijn. Deze film doet je namelijk gegarandeerd brainstormen, en dat is het leuke aan een film als dit of aan een David Lynch in het algemeen.

Schitterend ook dat mysterieus en naar mijn interpretatie nogal figuurlijk personage. Juist omdat het volledig aan de kijker is om dat personage in te vullen. Prachtig!

Geen Lynch zonder sfeer, zo blijkt. De beklemmende en onheilspellende sfeer wordt perfect geassisteerd door de bekende muziek van o.a. Rammstein, David Bowie, Marilyn Manson en Lou Reed. De muziek wordt toegepast naargelang de gemoedstoestand en daardoor komt deze ook perfect uit de verf.

Dit in combinatie met de zwoele seksscènes, de humor, maar vooral de fantastische en memorabele dialogen maakt van Lost Highway mijn beste Lynch tot nu toe. 9/10!

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

Lost Highway

Geschreven door: JDSsmetje
Ingezonden op: 2010-11-09
Regiseur: David Lynch
Acteurs: Bill Pulman
Tijdsduur: 135 min.
Jaartal: 1997
Rapportcijfer: 9

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!