Bridge of San Luis Rey, The

Ergens in de achttiende eeuw komen vijf mensen om tijdens het instorten van een brug. Een priester (Gabriel Byrne) is ooggetuige. Hij gaat op zoek naar de achtergrond van de vijf mensen, hun connectie met elkaar en of dit ongeval misschien een daad van God is. Dit onderzoek brengt hem in grote problemen...

De film begint bij het einde en neemt ons dan mee terug in de tijd totdat we weer bij het moment van het begin van de film zijn. Persoonlijk vind ik dat altijd wel een interessante manier om in een film een verhaal te vertellen. Ook in dit geval sprak het me wel aan.
Deze film heeft een goeie cast. Kathy Bates en Harvey Keitel spelen hun rol erg goed, Gabriel Byrne weet ook te overtuigen en Robert DeNiro komt ook nog even voorbij, al is zijn rol niet echt noemenswaardig.

Hoe het komt dat weinig mensen deze film kennen is makkelijk te verklaren. De film is erg langdradig en volgens veel mensen saai, waardoor deze film nooit is doorgedrongen tot het grote publiek.
Daar komt nog eens bij dat de stijl en het verhaal van de film naar mijn mening ook geen groot publiek aan zullen spreken.

Ik werd wel geboeid door dit verhaal. De film heeft een hele artistieke en dromerige sfeer, waar ik in mee werd gesleurd. Ondanks dat hij wel wat korter had mogen zijn, wist ik mijn aandacht er toch goed bij te houden tot het einde.

De decors en kostuums zijn prachtig en het camerawerk is ook erg goed. Hier valt eigenlijk niet veel over te zeggen.

Deze film zal voor niet iedereen boeiend zijn, maar ik vond hem goed genoeg om een avondje mee te vullen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

Bridge of San Luis Rey, The

Geschreven door: Richard1991
Ingezonden op: 2010-07-28
Regiseur: Mary McGuckian
Acteurs: Kathy Bates, Gabriel Byrne en Harvey Keitel
Tijdsduur: 120 minuten
Jaartal: 2004
Rapportcijfer: 6

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!