Amélie

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain

Amélie is een jonge vrouw die zich bezig houdt met de kleine dingen in het leven die haar, en de mensen in haar omgeving, gelukkig maken. Maar zal het haar ook lukken om de ware liefde te vinden?

De film is een modern sprookje welke zich afspeelt in Parijs. Wie bekend is met de stijl van Jeunet kan zijn hart ophalen want Amélie is ongelooflijk sfeervol met rijke kleuren en goed uitgewerkte personages.

Audrey Tautou is perfect in de rol van Amélie. Ze speelt sympathiek en verfijnd waardoor je haar als kijker het beste gunt. De bijrollen worden ook goed gespeeld door onder andere Dominique Pinon (die we vaker in films van Jeunet zien) waardoor het inleven in het verhaal je makkelijk wordt gemaakt.

Hierbij is de muziek erg mooi gecomponeerd door Yann Tiersen. In de film werkt het ondersteunend door de vrolijke en soms tragische piano -en accordeon-klanken. Ieder die de film heeft gezien en die piano speelt, zal zeker de liedjes zelf willen spelen! Hiernaast is de muziek is zo populair dat het regelmatig is te horen in diverse tv-programma’s.

De rijke kleuren, mooie sets in Parijs en kleding plus de juiste keuze van acteurs en muziek, maken van deze film één sfeervol geheel. Een echte feelgood-movie met een knap gevoel voor humor. Absoluut een fijne film die iedere arthouse-liefhebber moet zien!

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

DVD kopen

De aanbiedingen bij bol.com met "Amélie" in de titel:

Amélie

Amelie

€8.99
Direct kopen

Amélie

Amelie (2DVD) (Special Edition)

€16.99
Direct kopen

Amélie

Amelie

€13.99
Direct kopen

Amélie

Geschreven door: Jenny C.
Ingezonden op: 2010-05-14
Regiseur: Jean Pierre Jeunet
Acteurs: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Dominique Pinon
Tijdsduur: 129 min.
Jaartal: 2001
Rapportcijfer: 9

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!