O Brother, Where Art Thou?


O Brother, where art thou? is een komische film die zich af speelt in Mississippi anno 1920. Het verhaal is een aparte vertolking van Homerus' Odyssee en gaat over drie gevangenen die weten te ontsnappen en op zoek gaan naar een verborgen schat. Onderweg komen ze een hoop obstakels tegen waaronder een bankroof, boze KKK-leden en een sheriff die met zijn bloedhond de achtervolging heeft ingezet.

De sfeer die neer wordt gezet is toegankelijk waarbij de leuke soundtrack absoluut een bijdrage levert. Ieder die deze film gezien heeft herinnert zich ongetwijfeld de vertolking van “I am a man with constant sorrow”, goed geplaybackt door George Clooney en zijn vrienden als The Soggy Bottom Boys. Ook wordt de red-neck achtige sfeer versterkt door het kleurgebruik, de kostuums en de acteerprestaties.

In O Brother laat Clooney (Everett) zien dat hij ook zeker talent heeft om een grappige rol te spelen. Dit wordt versterkt door zijn collega’s Turturro (Pete) en Nelson met een erg komische rol als Delmar. Ook John Goodman is overtuigend als enge Bijbelverkoper.

Wie niet bekend is met de stijl van de broeders Coen heeft misschien tijd nodig om aan de humor en de absurde verhaallijn te wennen. Zo leerde ikzelf pas na de derde keer kijken deze film echt waarderen (ditzelfde overkwam mij overigens met “The Big Lebowski”). Gelukkig is dit een goed voorbeeld van een film die je gemakkelijk meerdere keren kunt kijken en wordt deze dan ook regelmatig op televisie uitgezonden. Kijken dus!

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

DVD kopen

De aanbiedingen bij bol.com met "O Brother, Where Art Thou?" in de titel:

O Brother, Where Art Thou?

O Brother, Where Art Thou?

€9.99
Direct kopen

O Brother, Where Art Thou?

Geschreven door: Jenny C.
Ingezonden op: 2010-05-11
Regiseur: Joel en Ethan Coen
Acteurs: George Clooney, Tim Blake Nelson, John Turturro, John Goodman
Tijdsduur: 107 min.
Jaartal: 2000
Rapportcijfer: 8

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!