Fall, The

The Fall is een film over een meisje die in een ziekenhuis tijdens de jaren ’20 een verlamde stuntman ontmoet. Hij raakt met haar bevriend en vertelt haar een verhaal over vijf mannen met verschillende achtergronden die allen op een queste zijn om de corrupte provinciale gouverneur te doden. Het verhaal wordt een vermenging van fictie en realiteit wanneer blijkt dat de stuntman ook andere belangen heeft. De film is ongelooflijk mooi vormgegeven door regisseur Tarsem Singh (“The Cell”). De composities, de kostuums (door Eiko Ishioka) en het camerawerk zien er uitermate sfeervol uit. De verschillende landen waarin de film is opgenomen zijn ook goed gekozen. De acteurs zijn prima gekozen. Catinca Untaru als Alexandria speelt op een natuurlijke wijze een schattig meisje, en Lee Pace in een dubbelrol als Roy Walker en Black Bandit doet het ook goed. Soms leek het echter alsof er meer aandacht is besteed aan het krijgen van mooie shots, dan het vertellen van een diep verhaal. Hierdoor maakten de sfeervolle beelden op mij meer indruk dan de verhaallijn. The Fall is een mooie film die je moet kijken als je van goed gekozen composities en prachtige kostuums houdt. (Ook geschikt om samen met je moeder te kijken).

Reacties

  • 03-05-11 15:31 - Maikel: Acteerwerk van t meisje is uitzonderlijk mooi en puur, verder heerlijk ondergedompeld in een fantasie genieten van mooie beelden. Verhaal niet slecht maar focus ligt inderdaad duidelijk op beeld
  • 09-05-10 14:24 - ToTalTim: De composities in the cell waren ook al zo mooi; maakt me wel benieuwd naar deze film

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

DVD kopen

De aanbiedingen bij bol.com met "Fall, The" in de titel:

Fall, The

Fall, The

€9.99
Direct kopen

Fall, The

Fall, The

€13.99
Direct kopen

Fall, The

Geschreven door: Jenny C.
Ingezonden op: 2010-04-21
Regiseur: Tarsem Singh
Acteurs: Lee Pace, Catinca Untaru, Justine Waddell
Tijdsduur: 117 min.
Jaartal: 2006
Rapportcijfer: 8

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!