Youth in revolt

Youth in Revolt wordt beschouwd als een gewone tienerkomedie, maar wanneer je deze boekverfilming hebt gezien kan je daar nog wel eens anders over denken. Het verhaal klinkt ook redelijk standaard, een puberende jongen die er alles voor over heeft om ontmaagd te worden door zijn vakantieliefde. Maar toch heeft deze film een vreemde twist.

Allereerst zijn de teksten opvallend, de jongeren praten intellectueel wat ervoor zorgt dat ze qua taal ouwelijker over komen dan hoe ze eruit zien. Dit in contrast met hun trailer-trash-ouders. Hierdoor is de humor gortdroog en vreemd maar grappig.

Qua acteerprestaties zien we Michael Cera is een overtuigende dubbelrol van intelligente nerd Nick Twisp en zijn stoere Franse alter-ego Francois Dillinger. Ook Steve Buscemi als pas gescheiden vader speelt erg goed waardoor de film net wat meer bijzonder en interessanter is om naar te kijken.

De vreemde situaties waarin Nick Twisp terecht komt zijn zowel kneuterig als komisch. Vooral wanneer hij steeds verder gaat om verenigd te worden met zijn grote liefde Sheeni.

Tijdens het zien van deze film heb ik niet onder de tafel gelegen van het lachen, maar ik heb me zeker vermaakt. Het is een film die je kunt kijken als je zin hebt in een hele droge aparte komedie over het soms ingewikkelde leven van tieners.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

Youth in revolt

Geschreven door: Jenny C.
Ingezonden op: 2010-04-20
Regiseur: Miguel Arteta
Acteurs: Michael Cera, Steve Buscemi, Portia Doubleday
Tijdsduur: 90 min.
Jaartal: 2009
Rapportcijfer: 6

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!