Taxidermia

Taxidermia is een Hongaars drieluik waarin het verhaal wordt verteld over een man die vuur uit zijn edele delen schiet, een man die meedoet aan eetwedstrijden en een man die taxidermist is van beroep. Ze hebben één ding gemeen, ze zijn familie van elkaar.

Het is een kleurrijke, ranzige, komische en ook shockerende film. Een bonte mix van stijlen dus, welke ontzettend mooi is vorm gegeven. De scčnes zijn (hoe ranzig soms ook) erg mooi om naar te kijken dankzij de kleuren en de composities die regisseur Pálfi gebruikt. De vreemde sfeer wordt versterkt door de muziek van Amon Tobin.

De stijl valt wellicht wat te vergelijken met films van Jean-Pierre Jeunet (“Delicatessen”) of Jan Kounen (“Le dernier chaperon rouge”), en ook wordt Jan Svankmajer her en der genoemd (“Alice”). Nou ben ik verder niet bekend met regisseur György Pálfi maar hij heeft hiermee een bijzondere film afgeleverd die niet per se vergeleken hoeft te worden.

Het acteerwerk is uitstekend en de acteurs zien er net zo bizar uit als de personages. Met de nadruk op Marc Bischoff die erg goed is in de rol van de tengere taxidermist die voor zijn gigantisch dikke vader en de drie reusachtige katten moet zorgen.

Taxidermia is misschien geen film voor een romantisch avondje uit, maar het is absoluut een aanrader als je zin hebt in een bizarre mix van schoonheid en ranzigheid.

Reacties

  • 18-05-10 16:48 - Bas I.: Ik vond het een bijzonder vreemde film vergeleken met Pálfi's eerdere werk Hukkle (2002). Twee compleet verschillende films. Ik ben benieuwd naar zijn nieuwste, heeft iemand die al gezien?

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

DVD kopen

De aanbiedingen bij bol.com met "Taxidermia" in de titel:

Taxidermia

Taxidermia

€16.99
Direct kopen

Taxidermia

Geschreven door: Jenny C.
Ingezonden op: 2010-04-20
Regiseur: György Pálfi
Acteurs: Marc Bischoff, Gergely Tróscányi, Gábor Máté
Tijdsduur: 91 min.
Jaartal: 2006
Rapportcijfer: 8

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!