Harry Brown

Harry Brown is een Engelse film geregisseerd door de relatief nieuwe regisseur Daniel Barber.

Harry Brown is een gepensioneerde man die in een Engelse buitenwijk woont waar de bewoners geterroriseerd worden door een bende hanggroep jongeren. De politie staat machteloos en Harry Brown besluit het heft in eigen handen te nemen.

Michael Caine is bekend om het spelen van goede bijrollen, maar in deze film vertolkt hij de hoofdrol van Harry Brown op een zeer overtuigende manier. De rest van de rollen zijn aardig gespeeld, bijvoorbeeld Emily Mortimer als politiechef Alice Frampton.

Het verhaal past goed in deze tijd waardoor het niet moeilijk is om je in te leven. Tegen het einde wordt het allemaal wat extremer en op sommige stukken daardoor ook wat ongeloofwaardiger. De film heeft een geleidelijke opbouw wat over het algemeen prettig is om naar te kijken, al vond ik bepaalde scènes gerekt en langdradig.

Al met al een aanrader wanneer je zin hebt in een harde, trieste, maar ook mooie film met een uitstekende hoofdrol door Michael Caine.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

Harry Brown

Geschreven door: Jenny C.
Ingezonden op: 2010-04-20
Regiseur: Daniel Barber
Acteurs: Michael Caine, Emily Porter
Tijdsduur: 103 min.
Jaartal: 2009
Rapportcijfer: 7

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!