Lovely Bones, The

We kennen regisseur Peter Jackson natuurlijk van grote producties als “The Lord Of The Rings” trilogie en “King Kong”. Wederom komt hij met een boekverfilming, maar dit keer met “The Lovely Bones”.

Het verhaal gaat over een 14 jaar oud meisje die vanuit het hiernamaals haar verhaal verteld over hoe zij is vermoord. Intussen is haar familie op zoek naar de moordenaar.

De hoofdrol wordt gespeeld door Saoirse Ronan die bekend is van haar rol in “Atonement”. In deze film speelt ze de enthousiaste en puberende Susie op een sympathieke manier. De ouders worden gespeeld door Mark Wahlberg en Rachel Weisz die dit prima doen. Stanley Tucci is bijna onherkenbaar door o.a. de blauwe contactlenzen en blond haar, maar speelt een overtuigende enge buurman.

The Lovely Bones heeft wisselende recensies, waarbij de kritiek vaak is dat Susie te langdradig rond trekt in het digitaal gemaakte ‘hiernamaals’. Ook hadden veel mensen meer verwacht van een film door Peter Jackson en blijken er een aantal verschillen te zijn met het boek.

Ik had echter niets van deze film verwacht en misschien dat een objectieve blik beter werkt voor deze film. Sommige scènes sloegen inderdaad nergens op, maar over het algemeen was het een sfeervolle, mooie en best goed geacteerde film. Probeer vooral geen verwachtingen te hebben!

Reacties

  • 07-09-11 08:11 - Maikel: Pas deze film gezien. Of dit een arthouse is betwijfel ik maar vond het vooral een bijzondere film omdat het verhaal mijns inziens vanuit de belevingswereld van het meisje verteld wordt, wat ik origineel vond. Meestal worden de 'grote-mensen normen en waarden' gevolgd, nu niet en dat vond ik erg verfrissend.
    Verder uniek dat zo'n zwaar onderwerp zo wordt gebracht. Wel een aanrader dus
  • 23-07-10 09:41 - *Wanda*: Heb eerst de film gezien, daarna het boek gelezen. Vond het een mooie film. Vond het boek ook ERG mooi! Zoals bij elke verfilming zijn er dingen weg gelaten, maar ik vind het nog altijd een mooie film
  • 17-05-10 16:53 - Elin: Gaan zonder verwachtingen is denk ik inderdaad de manier om deze film te kijken. Ik kon me niet veel meer herinneren van het boek, behalve dan dat ik het een mooi verhaal vond, maar ik was ook zeker niet teleurgesteld op de manier dat het verfilmd is.
    Misschien hadden er wat minder fantasielandschappen in gekund en wat meer personageontwikkeling. Het gevoel en de opbouw van de film vond ik echter ook erg goed en de muziek van Brian Eno paste er goed bij.

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

Lovely Bones, The

Geschreven door: Jenny C.
Ingezonden op: 2010-04-20
Regiseur: Peter Jackson
Acteurs: Saoirse Ronan, Stanley Tucci, Mark Wahlberg, Rachel Weisz
Tijdsduur: 136 min.
Jaartal: 2009
Rapportcijfer: 7

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!