Green Butchers, The

De Grøne Slagtere

Anders Thomas Jensen’s “The Green Butchers” past tussen “Adam’s Apples” en “Flickering Lights”. Deze Deense film is vreemd, vies en vermakelijk.

Svend en Bjarne wonen in een klein Deens dorpje en besluiten hun eigen slagerswinkel te beginnen. Het concurreren met de voormalige baas blijkt lastiger dan ze in eerste instantie dachten. Totdat ze een geheim ingrediënt aan hun assortiment toevoegen...

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Nikolaj Lie Kaas (Bjarne/ Eigil) en Mads Mikkelsen (Svend) die we kennen uit eerder genoemde films van Jensen. Dat deze acteurs ook in andere films van Jensen spelen mag geen belemmering zijn, Mads Mikkelsen toont zijn talent om een breed scala van (hoofd)rollen aan te kunnen. En Nikolaj Lie Kaas vertolkt een verassend goede dubbelrol als zijn eigen tweelingbroer.

De ietwat kneuterige sfeer is erg goed neergezet en de film bevat (evenals andere films van deze regisseur) een flinke dosis zwarte humor. “The Green Butchers” is aan te raden als je zin hebt in een bizarre film met ranzige, grappige en leuke elementen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

Green Butchers, The

Geschreven door: Jenny C.
Ingezonden op: 2010-04-19
Regiseur: Anders Thomas Jensen
Acteurs: Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen
Tijdsduur: 100 min.
Jaartal: 2003
Rapportcijfer: 8

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!