Flickering Lights

Blinkende Lygter

Flickering Lights is geregisseerd door Anders Thomas Jensen die we onder andere kennen van “Adam’s apples”. Het is een harde Deense film met een dosis gitzwarte humor.

Het verhaal bestaat uit vier gangsters uit Kopenhagen die besluiten de buit van vier miljoen kronen zelf te houden. De vier vluchten richting Barcelona, maar eenmaal in de Deense bossen bedenken ze andere plannen voor het geld. Helaas worden die plannen gedwarsboomd door bemoeienis van hun opdrachtgever die het geld moet zien terug te krijgen.

De rollen van de vier gangsters worden overtuigend vertolkt door Ulrich Thomsen, Mad Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas en Søren Pilmark. Ook de bijrollen zijn goed gespeeld waaronder Sofie Gråbøl als zenuwachtige vriendin en Peter Anderson als kwade opdrachtgever.

Flickering Lights is geen typische gangsterfilm, maar past binnen de stijl van Ander Thomas Jensen. Qua verhaal en stijl is deze film minder surrealistisch dan “The Green Butchers” en “Adam’s Apples” maar zeker de moeite waard om te kijken. Het is een verhaal over vriendschap met een mix van geweld en humor.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

Flickering Lights

Geschreven door: Jenny C.
Ingezonden op: 2010-04-19
Regiseur: Anders Thomas Jensen
Acteurs: Ulrich Thomsen, Mad Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Søren Pilmark
Tijdsduur: 109 min.
Jaartal: 2000
Rapportcijfer: 7

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!