Adam's Apples

Adams Æbler

Deze Deense film is geregisseerd door Anders Thomas Jensen die we ondermeer kennen van “Blinkende Lygter (Flickering Lights)” en “De Grønne Slagtere (The Green Butchers)”. Dat vraagt om een dosis Deense zwarte harde humor!

In de film wordt neo-nazi Adam (Ulrich Thomsen) voor twaalf weken naar de priester Ivan (Mads Mikkelsen) gestuurd om daar een taakstraf te vervullen. Adam moet één doel behalen: de appelboom verzorgen en uiteindelijk een appeltaart bakken. Dit doel blijkt lastiger te behalen met verschillende plagen die de appelboom teisteren en Adam’s criminele verleden die om de hoek komt kijken.

De acteerprestaties zijn zeer goed. Mads Mikkelsen (bekend uit de James Bond films Casino Royale en Quantum of Solace) vertolkt een mooie rol als priester die zowel irritant is als sympathie opwekt. Ulrich Thomsen is een overtuigende chagrijnige neo-nazi met een klein hartje. Ook de bijrollen zijn goed ingevuld met Ali Kazim als agressieve Saudi immigrant en Nicolas Bro als dronken ex-tenniser met een geschiedenis van seksuele geweldpleging.

Adams apples is een interessante verzameling van humor, geweld, drama en fantasie. Dit wordt versterkt door het mooie kleurgebruik en achterliggende symboliek welke we vaker terug zien in films van Jensen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer op deze recensie

Je moet inloggen om te kunnen reageren!

DVD kopen

De aanbiedingen bij bol.com met "Adam's Apples" in de titel:

Adam's Apples

Adam's Apples

€9.99
Direct kopen

Adam's Apples

Geschreven door: Jenny C.
Ingezonden op: 2010-04-19
Regiseur: Anders Thomas Jensen
Acteurs: Mads Mikkelsen, Ulrich Thomsen, Ali Kazim, Nicolas Bro
Tijdsduur: 94 min.
Jaartal: 2005
Rapportcijfer: 9

Recensie zoeken

Er zijn verschillende manieren om de recensie te vinden die je zoekt

Kies een letter

Of type een zoekwoord in


Zelf een filmrecensie toevoegen?


Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!