En de zomer is weer voorbij...

En de zomer is weer voorbij...

Yes! Eindelijk is die vreselijk mooie zomer voorbij dus kunnen we ons allemaal weer achter de buis kluisteren met onze voorraad films! Nog eventjes geduld en de dagen duren zo kort dat het op ieder uur van de dag ideaal wordt om een film op te zetten... Ik kan in ieder geval niet wachten, want wat is nou een beter recept tegen die winterdepressie?

Maar wat kunnen we zoal aankomende tijd verwachten...?
Wat dacht je van Exit Through The Gift Shop. Naar horen zeggen dè film van en over de wereldberoemde street artist Banksy (zie afbeelding). Het vertelt het verhaal van een excentrieke Franse 'documentaire' maker die als doel heeft Banksy te vinden en zijn vertrouwen te winnen. Maar de documentaire krijgt een spectaculaire wending als Banksy de camera overneemt en een film maakt over deze maker 'Mr Brainwash'. De film draait vanaf 30 september in Nederlandse bioscopen. Ik ben benieuwd!

Of zie je liever Catfish, een documentaire die het leven volgt van Nev (de broer van één van de filmmakers). Ze gaan op zoek naar een ‘vriendin’ op facebook, maar deze zoektocht loopt niet helemaal zoals gepland...Helaas wordt deze ‘limited’ getoond in bepaalde bioscopen in Amerika, maar wie weet...Mocht ik de kans krijgen, ik wil deze documentaire/thriller zeker zien!

En tja, ook al ben ik bij voorbaat overtuigd dat het origineel beter is, toch ben ik nieuwsgierig naar Let Me In. Oftewel de Amerikaanse versie van de prachtige Zweedse film Låt den rätte komma in. Het verhaal gaat over een jongetje die vriendschap sluit met een mysterieus buurmeisje. De film poster ziet er in ieder geval mooi uit dus we zullen het zien...Vanaf 4 November in de bioscoop.

Of over een andere boeg The American. De tweede speelfilm door Anton Corbijn met George Clooney in de hoofdrol. De film verteld het verhaal van een huurmoordenaar die onderduikt in een Italiaans gehucht om zijn laatste opdracht uit te voeren. Vanaf 16 september in de bioscoop.

Verder ben ik benieuwd naar The Tree met o.a. Charlotte Gainsbourg. Enter The Void, de nieuwe film van Gaspar Noë (Irreversible). En El Secreto De Sus Ojos, een Argentijnse thriller en Oscarwinnaar Beste Buitenlandse Film 2010.

De keuze is reuze dus voor het najaar zijn we nog wel eventjes zoet!

Jenny C.

Column

Bekijk alle columns in ons archief.

Bekijk alle columns in het archief

Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!