Summer in the city...

Summer in the city...

De zomer is aangebroken. De tijd van de festivals, grote finales, zonnebrand, muggen en bikini’s! Heerlijk zou je denken.. Maar voor een filmliefhebber toch iets minder. Met dit mooie weer kan je moeilijk binnen blijven. Het hele sociale gebeuren speelt zich ineens buiten af op terrasjes of in het park. Airco’s in bioscopen werken niet (of juist te) goed en je plakt aan je fluwelen stoel met je zweterige rug... Niet fijn.

Thuis een film kijken is ook al geen optie, het is sowieso veels te heet en mocht het toch zover komen dat je die disc erin schuift, schijnt de zon voortdurend op het scherm waardoor je uiteindelijk 90 minuten naar jezelf zit te staren.

Maar toch begint het gevoel aan je te knagen, de stapel van films die je nog moet zien groeit groter en groter...de lading stof op je blurayspeler verspreid zich..hier en daar lees je een boeiende recensie en ineens heb je het! Je moet en zal weer een film kijken!

Hier wat tips die je kunnen helpen bij dit vreselijke anti-filmklimaat:
-Koop een grote ventilator en richt deze op jezelf. Let hierbij op dat je een redelijk geruisloze uit zoekt, anders komt het gebrom boven de film uit en dat willen we niet.
-Sluit de gordijnen. Dit is niet alleen handig voor de beeldbuis, maar ook tegen muggen die anders irritant om je hoofd heen zoemen.
-Hou de elektrische vliegenmepper (werkt doeltreffender) bij de hand voor het geval je bovenstaande niet hebt gedaan.
-Maak een grote kan met frisdrank/limonade en een lading ijsblokjes. Hoe meer hoe beter want als het goed is zit je voor langere tijd stil.
-Pak chips of zoute popcorn, zout is goed in warm weer, en lekker.
-Kies een goede film van deze site en sla je slag!

Als het goed is kan je er nu tegen aan! Kijken die hap, geniet zoals vanouds, en laat ons weten wat je ervan vond!

Jenny C.

Column

Bekijk alle columns in ons archief.

Bekijk alle columns in het archief

Arthouse.nl biedt nieuws, recensies, prijsvragen en meer over de films waarvan wij vinden dat ze bijzondere aandacht verdienen!